stukje geschiedenis

Over ons

Ons verhaal

1 april 1996

De deurbel weerklinkt. De eerste gasten zijn er! Spannend! Nog rap-rap dat kussen op de juiste plek leggen, en Jean en Rosa zijn er klaar voor. Met een brede glimlach ontvangen de fiere boer en boerin de eerste vakantiegangers op de Servaeshoeve. 

Deze dag is de start van een fantastisch avontuur. Rosa en Jean ontvangen jarenlang met veel plezier en die typisch Limburgse gastvrijheid talloze gasten. Fietsers, wandelaars, gezinnen, vriendengroepen… ze vinden allemaal de weg naar de Servaeshoeve en genieten mateloos van de rust en de natuur in Haspengouw.

Want hoe kan je dichter bij de natuur zijn dan op een actieve boerderij? Met boer Jean op de tractor, verstoppertje spelen tussen de strobalen in de grote schuur, bewonderend kijken naar het kalfje dat net ter wereld kwam… Het leven op de boerderij is heerlijk eenvoudig en warm. 

De fijnproevers komen aan hun trekken door de heerlijke ontbijten van Rosa. Ook de copieuze avondmaaltijden zijn om duimen en vingers van af te likken.

25 jaar later…

Een nieuw hoofdstuk in het mooie verhaal van de Servaeshoeve breekt aan. De volgende generatie staat klaar om de fakkel van Rosa en Jean over te nemen. De laatste koe heeft de boerderij verlaten, maar het geluid van de tractoren weerklinkt nog.

 

Jongste zoon Maarten onderhoudt met veel zorg de akkers op het ritme van de seizoenen. In de vruchtbare grond van Haspengouw teelt hij maïs, tarwe en suikerbieten. 

Jongste dochter Vanessa zet zich met liefde en enthousiasme in voor de vakantiewoning. Deze ruim ingerichte woning is de ideale verblijfplaats voor vriendengroepen, families of zelfs kookclubs. De professioneel ingerichte keuken biedt immers heel wat mogelijkheden.

Rosa en Jean wonen nog steeds op de hoeve. Het is hier dan ook zalig om te wonen.

“Met veel dankbaarheid, trots en goesting treden we in de voetsporen van onze ouders. We kijken er naar uit om onze gasten even fel in de watten te leggen als mama en papa dat deden. We laten de mensen graag proeven van de authentieke schoonheid van Limburg en de 17de-eeuwse familiehoeve waar we opgroeiden.”

Vanessa & Maarten

17DE-EEUWSE FAMILIEHOEVE

We verwelkomen je graag!

Een weekend kan je bij ons reserveren vanaf 30 euro per persoon per nacht.