Genieten van

Activiteiten

Het groene, golvende landschap van Haspengouw is ronduit prachtig. Deze streek wordt niet voor niets het ‘Toscane van Vlaanderen’ genoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen.

Te voet of op de fiets ontdek je pittoreske plaatsjes, de prachtige bloesems in het voorjaar en schitterende vergezichten. Onderweg kan je even uitrusten in een gezellige taverne of lekker tafelen in een brasserie of restaurant.

We hebben allerlei documentatie ter beschikking en kunnen je informeren over de talrijke wandel- en fietspaden die zich als een web rond de Servaeshoeve uitstrekken.

Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Genk, Riemst, Maastricht en Luik liggen op een halfuurtje autorijden. 

Limburg en Haspengouw zijn zeker het ontdekken waard. Deze streek heeft zoveel te bieden. En er is voor ieder wat wils!

Wandelen

We hebben speciaal voor onze gasten een aantal leuke wandelingen uitgestippeld met de Servaeshoeve als vertrekpunt. Aanraders zijn de Servaeswandelingen die je leiden langs bloeiende boomgaarden en kunstwerken zoals het magische doorkijkkerkje, de twijfelgrens en de tranendreef.

Je kan de routes raadplegen via de app Routeyou. Tijdens je wandeling gebruik je de app als wegwijzer en persoonlijke begeleider.

Borgloon telt talrijke bewegwijzerde wandelgebieden. Greenspot Grootloon, Mettekoven, Rullingen en Zammelen nemen je mee op verkenning door de unieke natuur. ‘In de Voetsporen van de Graven van Loon’ is een stadswandeling door het gezellige centrum van Borgloon. ‘Verborgen Moois Mariënlof’ en ‘Verborgen Moois Bellevuebos’ zijn wandelingen die je leiden langs panoramische uitzichten en erfgoedrijkdom.

Greenspot Grootloon biedt 4 afstanden aan: 4 km (groen), 5,5 km (blauw), 8,5 km (oranje) en 12,5 km (geel).

Vanuit de Servaeshoeve kan je inpikken op de oranje en gele route. Deze routes brengen je na 1 km naar het wereldberoemde “doorkijkkerkje” (Reading between the Lines) van Gijs Van Vaerenbergh. Daar kan je ook overschakelen naar de andere afstanden van deze greenspot. Halverwege de wandelingen kom je in het knusse centrum van het stadje Borgloon waar je kan aansterken met een hapje en een drankje.

Meer informatie over de wandelroutes en -kaarten zijn beschikbaar in de vakantiewoning.

Fietsen

Limburg is met meer dan 2.000 kilometers aan fietsroutes een echt fietsparadijs. Aan de hand van de knooppunten stippel je heel gemakkelijk een route uit. De Servaeshoeve ligt op de fietsroute tussen knooppunten 151 en 155. Voor een vlakke tocht fiets je richting Sint-Truiden of Hasselt. Voor een meer heuvelachtig parcours richting Tongeren.

Ook hier hebben we speciaal voor onze gasten een aantal leuke fietstochten uitgestippeld met de Servaeshoeve als vertrekpunt.

Je kan de routes raadplegen via de app Routeyou.

Heel leuk om te beleven is ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk aan knooppunt 91. Ook het zogenaamde “doorkijkkerkje” (Reading between the Lines van Gijs Van Vaerenbergh) tussen knooppunten 154 en 155 is de moeite waard om te bezoeken.

Fietsen kan je huren via www.fietsparadijslimburg.be. De fietsen zijn af te halen aan het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon.

Wil je jezelf sportief uitdagen door een Ardense fietsklassieker te rijden? Een uurtje met de auto, en je staat aan de Muur van Hoei (op 40 km) of de voet van La Redoute (op 60 km).

Meer informatie over de fietsroutes en de fietsknooppuntenkaart zijn beschikbaar in de vakantiewoning.

MTB

Voor mountainbikers is er het Euregio-netwerk van Sport Vlaanderen. De route ‘Borgloon’ bestaat uit 2 lussen en heeft aansluitingen met de mountainbikeroutes Wellen, Heers en Tongeren. De zwarte lus is 42,5 km en de groene is 19,3 km lang. Een combinatie van beide lussen bezorgt je 35 km lang fietsplezier.

Je kan op beide lussen aansluiten vanuit de Servaeshoeve. Op de website van Sport Vlaanderen vind je alle bewegwijzerde routes in de buurt.

Joggen

In de app Runnin’city staat een jogparcours van 7 km in Borgloon uitgewerkt. Je krijgt duidelijke instructies over de te volgen route én mondelinge uitleg over alle opmerkelijke punten die je tijdens je verkwikkende run passeert.

Vespa

Je kan Haspengouw ook al snorrend op de Vespa verkennen. Dit hippe vervoermiddel kan je huren bij:

 

  • Vesparoute in Sint-Truiden. Je kan kiezen uit 9 uitgestippelde rondritten. Populair zijn ‘Klein Rondje Loon’ en ‘Fris & Fruitig’.
  • Vespa Tourist in Tongeren. Je kan kiezen uit 7 uitgestippelde rondritten. Populair zijn ‘de 16 Dorpen’, ‘Ambiorix’ en ‘de Voerstreek’.
  • Vespa Fun in Hoeselt. Je kan kiezen uit 6 uitgestippelde rondritten. Populair zijn ‘de Haspengouwroute’ en ‘de Kastelenroute’.
17DE-EEUWSE FAMILIEHOEVE

We verwelkomen je graag!

Een weekend kan je bij ons reserveren vanaf 30 euro per persoon per nacht.